Scalda College Vlissingen wint SLIMCirculair ’18-‘19

Teamwork, een doordacht en opschaalbaar plan én begrijpen hoe de nieuwe circulaire economie wordt vormgegeven. Die elementen gaven voor de jury de doorslag om de SLIMCirculairprijs ’18-’19 toe te kennen aan team Ad Fundum van het Scalda College uit Vlissingen. Het team ontwierp een circulair multifunctioneel centrum voor de gemeente Veere en presenteerde haar plannen zo hartverwarmend dat zij de stevige concurrentie – met een neuslengte verschil – achter zich liet. De publieksprijs gaat mee met Technovium naar Nijmegen voor hun oogstrelende brug ‘De Glimlach van Nijmegen’.
Bron: bouwendnederland

Dag van de Bouw Junior voor 72 kinderen uit de IJMOND

Logchies organiseert voor het eerst de Dag van de Bouw JUNIOR. i.s.m. JINC. Ruim 70 leerlingen van Basisschool de Sterrekijker uit Beverwijk krijgen op woensdag 19 juni een bijzonder kijkje in de onderhoud en renovatiesector. In totaal doen negen bedrijven mee: Bouwmensen KZW, Pré Wonen, Patina Dakdenkers, Groenhart, Het IJzerhuis, HES, Van der Wal, Mooij verf en Logchies renovatie en onderhoud. De kick-off van deze ochtend vindt plaats bij Bouwmensen KZW.
Bron: bouwendnederland

Fries Heinis reikt Bewuste Bouwers Zuidas Award uit aan Pleijsier Bouw Nijkerk

De Bewuste Bouwers Zuidas Award 2019 is donderdag 13 juni door Fries Heinis, bestuurslid Bewuste Bouwers en algemeen directeur Bouwend Nederland, uitgereikt aan de ‘meest Bewuste Bouwer’ van de Amsterdam Zuidas. De derde editie van deze award viel in handen van het project nhow Amsterdam RAI Hotel dat wordt uitgevoerd door Pleijsier Bouw Nijkerk. Het projectteam mag zich met recht dit hele jaar de ‘beste buur’ noemen.
Bron: bouwendnederland

Dag van de Bouw: 77.000 bezoekers zien sector volop bouwen aan duurzamer, bereikbaarder en mooier Nederland

Gelukkig wordt er weer volop gebouwd en verbouwd. Het publiek kon dit vandaag op 140 bouwlocaties met eigen ogen zien. Projecten varieerden van de aanleg van tunnels, vernieuwen van sluizen, verduurzamen van schoolgebouwen tot aanleg van woontorens, en dat van de Eemshaven tot Maastricht. De 14e editie van de Dag van de Bouw trok dankzij de inspanningen van leden van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, VNconstructeurs en Aannemersfederatie Nederland 77.000 bezoekers. In een aantal grote steden werd wederom samengewerkt met de Dag van de Architectuur.
Bron: bouwendnederland

Volop kansen voor grotere instroom meiden in techniek

Meer dan de helft van de jongeren zien vaker een toekomst voor zichzelf weggelegd in de techniek. De interesse in een exact of technisch beroep is met 16% gestegen; van 36% in 2011 naar 52% in 2019. De toekomst moet het ook zeker van meiden hebben. Waar in 2011 slechts 15% van de meiden aangaf een exact of technisch beroep te ambiëren, steeg dit percentage in 2019 naar 38%.
Bron: bouwendnederland

Kom op 15 juni in Kaatsheuvel kijken hoe de bouw wonen in luxe mogelijk maakt

Van nieuwbouwprojecten tot rivierlandschappen, en van de aanleg van een nieuwe Stationsbuurt tot een snelweg: de bouw is overal. Zonder het te beseffen, maak je elke dag gebruik van allerlei zaken die de bouw mogelijk heeft gemaakt. Op zaterdag 15 juni kun je tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw een kijkje achter de schermen nemen bij meer dan honderd bouwplaatsen in heel Nederland die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. De komende weken laten we je hier alvast kennis maken met een aantal projecten dat op 15 juni te bezoeken is.
Bron: bouwendnederland