Online succes voor bouwbedrijven

Bouwend Nederland is samen met Google het project ‘De weg naar online succes’ gestart om mkb lidbedrijven beter online zichtbaar te maken. Klanten zoeken hun informatie namelijk steeds vaker online en grotendeels via Google. Zonder een goede website, blijf je voor potentiële klanten onzichtbaar. Onlangs is een pilot van dit project met tien mkb’ers uit de bouw succesvol afgerond. Bouwbedrijf Kingma uit het Friese Aldtsjerk hield er een goed vindbare website aan over.
Bron: bouwendnederland

“Een duurzame dubbelklapper”

De termen ‘circulair’ en ‘duurzaamheid’ worden vaak ten onrechte door elkaar gebruikt. De definitie is vaak niet helder. Duurzaamheid in de gebouwde omgeving, richt zich volgens Petran van Heel, sector banker bouw bij ABN AMRO, vooral op de energietransitie. “Circulair bouwen omvat naast het verlagen van CO2-uitstoot ook de grondstoftransitie; welke grondstoffen gaan we gebruiken en hoe kunnen deze opnieuw worden ingezet?”
Bron: bouwendnederland

Bouw zoekt nieuw vlogtalent

Bouwend Nederland is op zoek naar nieuw vlogtalent. Bekend vlogger en winnaar van vorig jaar JohnQuote geeft het stokje ‘Vlog over de bouw’ over. Kent u iemand die inspirerende vlogs over de bouw- en/of infrasector kan maken? Tip deze persoon en laat hem of haar uiterlijk 17 december reageren!
Bron: bouwendnederland

Gezocht: deelnemende bouwbedrijven BuildYourFuture

Maar liefst 330 eerstejaars studenten van de opleiding Bouwkunde van de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Rotterdam komen op 15 februari 2019 bijeen bij BuildYourFuture op de TU in Delft. Tijdens dit evenement maken de eerstejaars studenten kennis met het werkveld van de uitvoerende bouw. Verschillende bedrijven die actief zijn in de uitvoerende bouw geven een kijkje in de beroepen waar studenten na hun opleiding werkzaam kunnen zijn. Op deze manier leren bouwbedrijven hun toekomstige werknemers kennen en leren studenten hun toekomstige beroepen kennen.
Bron: bouwendnederland

Het waren twee fantastische dagen bij H4A

Dat waren het zeker! Op 26 en 27 november jl. ontving H4A ruim veertig (deels Engelstalige) tweedejaars studenten Civiele Techniek van de HZ University of Applied Sciences uit Middelburg voor bijscholing rondom asfalt. Een mooie waardevolle toevoeging aan hun curriculum.
Bron: bouwendnederland

Sfeerverslag Infra Innovatie Marktdag

‘Noordelijke infrasector loopt voorop in innovatie’
De infrasector in Noord-Nederland schrijft geschiedenis, stelde Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen vast op de Infra Innovatie Marktdag in Groningen. Nergens anders zoeken opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar zo expliciet op om werk te maken van innovatie. ‘Hopelijk volgt de rest van Nederland snel.’
Bron: bouwendnederland

Volg de Asfaltdag op 11 december via @VBWAsfalt

Op dinsdag 11 december vindt de 12e Asfaltdag plaats in de Flint in Amersfoort. Ruim 500 deelnemers worden meegenomen in de recente ontwikkelingen in de asfaltsector. Dit jaar is het centrale thema “Op weg naar een circulaire asfaltsector”. De Asfaltdag wordt georganiseerd door Eurobitume en de Vakgroep Bitumineuze Werken (VBW) van Bouwend Nederland. Inschrijven is alleen nog ter plaatse mogelijk. Op Twitter wordt via @VBWAsfalt ook uitgebreid verslag gedaan van het event.
Bron: bouwendnederland