Kijk zondag 28 april om 16.30 uur naar eerste aflevering Jegaathetmaken

Aanstaande zondag start op RTL4 de tv-serie Jegaathetmaken die laat zien dat de bouw & infra banen en opleidingsmogelijkheden heeft voor zij-instromers, mensen zonder specifieke werkervaring in de bouw & infra. In de eerste aflevering gaat kandidaat zij-instromer Max Falter twee verschillende banen ‘ervaren’. Hoe vindt Max deze functies en krijgt hij een opleidingstraject aangeboden? Bekijk hier de trailer.
Bron: bouwendnederland

Met bloed, zweet & tranen dak boven je hoofd

Woningbouw was één van de belangrijkste thema’s in de provinciale verkiezingen van 20 maart. De druk op de Noord-Hollandse woningmarkt is enorm, zeker in en rond Amsterdam. Inmiddels leiden de extreme huizenprijzen ertoe dat kopers afhaken; een kopersstaking dreigt. Dat betekent dat de provincie onverkort moet blijven inzetten op het aanjagen van de woningbouw en de turbo op het bouwprogramma moet houden.
Bron: bouwendnederland

Topvrouwen bouw vaak onterecht bescheiden

Valse bescheidenheid zit geschikte vrouwen vaak in de weg om als topbestuurder in de bouwsector aan de slag te kunnen. Intervisie helpt en daarom richtte Nina van Arum netwerk Topvrouwen Bouw & Infra in het leven. Het delen van kennis en ervaring vergroot kansen van topvrouwen met ambities.
Bron: bouwendnederland

Klimaatakkoord is kans voor bouwsector

Het Klimaatakkoord heeft een grote impact op de woningbouw, utiliteitsbouw en de GWW-sector. Op dinsdag 16 april 2019 hielden Bouwend Nederland, Stadswerk en NL Ingenieurs een bijeenkomst in Groningen-Hoogkerk waarbij verschillende sprekers in gingen op de energietransitie en de impact hiervan op de infrastructuur.
Bron: bouwendnederland

Woningbouw Randstad Noord in cijfers

Naar verwachting van het EIB (‘Verwachtingen bouwproductie en werkgelegenheid 2019’) vlakt de groei van de woningbouwproductie in ons land dit jaar verder af. De gunstige economische condities en volle orderportefeuilles dragen nog bij aan verdere groei, maar deze wordt gedrukt door een stabilisatie in het aantal vergunningen in 2018. De productiegroei is het meest bescheiden in Randstad Noord, hoewel het niveau hier wel het hoogst is.
Bron: bouwendnederland

In gesprek met Barend van Kessel: "Zorg dat je bedrijf zichtbaar is in de regio"

In de vorige BNL #4 van vorig jaar vroeg Martin Slot aan Van Kessel Wegenbouw: “Hoe kunnen we er als bouwbranche voor zorgen dat ons vakgebied een magneet wordt voor (jonge) mensen om in te werken?" Volgens directeur Barend van Kessel bestaat er geen heilige graal, maar moeten we beginnen met bouwlessen op basisscholen, bedrijven bekend maken bij de jeugd en aansluiten bij initiatieven in de gemeenschap. En voor de korte termijn: kijken naar alle opties voor zij-instroming.
Bron: bouwendnederland