Slim, slimmer, SALES standaard

Er kan ongewild veel ruis ontstaan in de communicatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Voor je het weet neemt het mail- en belverkeer een grotere vlucht dan het feitelijke werk. Maar niet bij Bakker Arkel, die met corporatie Qua Wonen en Woonstad communiceert met de SALES Standaard. “De klanttevredenheid krijgt een enorme boost”.
Bron: bouwendnederland

Gepersonaliseerde stempels in een handomdraai

Het doel van onze voordeelpartner Lyreco is om u te ontzorgen op de werkvloer door u de juiste tools aan te reiken. Als totaalleverancier zijn zij dan ook constant op zoek naar manieren om het leven op de werkvloer net dat ietsje eenvoudiger te maken. Met de nieuwe stempeltool van Lyreco kan je nu zelfs gepersonaliseerde stempels maken in een handomdraai.
Bron: bouwendnederland

Kennissessie pensioenregeling bpfBOUW

Een kwart (25%) van de werknemers in de bouwsector is 55 jaar of ouder. Het werk is lichamelijk zwaar, doorwerken tot de AOW-leeftijd is niet altijd haalbaar. Als de inzetbaarheid verandert, is het belangrijk om duidelijkheid te krijgen in de gevolgen daarvan. Zetten u en uw werknemer de financiële gevolgen op een rij? Kijk dan ook eens welke oplossingen de pensioenregeling van bpfBOUW kan bieden. In de praktijk blijkt dat eerder stoppen met werken vaker mogelijk is dan gedacht.
Bron: bouwendnederland

BN Café Bouwend Rijnmond: Bouwplaats 2022

"Bouwen kan veel slimmer met meer rendement." Welke rol speelt energietransitie? Waarom mis je de boot als je niet digitaliseert? Kom naar het BN Café: de interactieve en energieke talkshow van Bouwend Rijnmond. Met op maandag 12 november aanstaande o.a. Diederik Samsom en Ronald Huikeshoven (directievoorzitter AM) in Kantine Walhalla Rotterdam.
Bron: bouwendnederland

Functioneel specificeren gaat in essentie om ‘vertrouwen en loslaten’

Wat begon als een bijeenkomst over functioneel specificeren bij de gemeente Alphen aan den Rijn, eindigde in een gezamenlijk oproep voor het vergroten van vertrouwen en durven loslaten. Functioneel specificeren is een middel om de samenwerking tussen de markt en de overheid te verstevigen, maar alleen wanneer dit gecombineerd wordt met andere manieren van aanbesteden.
Bron: bouwendnederland

Dirigent zijn in plaats van marionet

“Timemanagement is, naast allerlei handige trucjes, vooral persoonlijk leiderschap”
Door de grote belangstelling voor de workshop Timemanagement tijdens de Regiodag eind januari in de Efteling, hebben de afdelingen afgelopen mei, via de BNL Academy, In Breda en Leende vier trainingen Timemanagement georganiseerd. Onder leiding van Peter Vos – schrijver van ‘Hét Powerboek’ – kregen de deelnemers in een halve dag inzicht hoe zij chaos konden ombuigen naar controle, rust en minder stress.
Bron: bouwendnederland

De gehele keten bij bouwonderwijs betrekken

SPB Gouwe en Rijnstreek leidt al 35 jaar leerlingen op voor de bouw. “De laatste tijd loopt het aanbod terug, terwijl de vraag groeit. Als we de komende 35 jaar willen blijven opleiden, moeten we de gehele keten hierbij betrekken”, zegt Ramon Looije, directeur van SPB Gouwe en Rijnstreek. Dat was het vertrekpunt voor de Bouwacademie Gouwe en Rijnstreek.
Bron: bouwendnederland