Gemeente Hellevoetsluis: Stoppen met bouwen is geen optie

Coronacrisis? In de Zuid-Hollandse gemeente Hellevoetsluis denken ze er niet over om de bouw stil te leggen. Integendeel: als het aan wethouder Peter Schop ligt, doen aannemers er nog een tandje bij. “Zolang het veilig kan, gaan we door met bouwen. Dat is nodig ook, want er is hier nog altijd een schreeuwend tekort aan woningen.”
Bron: bouwendnederland

Analyseer de relatie van je project tot de omgeving met GO InfraMaps

Begin 2020 lanceerde onze voordeelpartner GOconnectIT een nieuw product voor gemeenten, grondroerders en netbeheerders: het kaartplatform GO InfraMaps. Deze tool maakt data van boven- en ondergrondse situaties zichtbaar met een kaartplatform en bodemkaart viewer. Sinds kort kan je ook gebruikmaken van een nieuwe functionaliteit: de GO InfraMaps analysetool.
Bron: bouwendnederland

Emissieloos bouwen is kwestie van lange adem

Er is nog veel werk aan de winkel voordat de sector volledig emissievrij kan bouwen. Elektrisch materieel is nog beperkt verkrijgbaar en is vaak nog veel duurder. Met welke initiatieven is de bouw zelf bezig om materieel verder te vergroenen en hoe kunnen opdrachtgevers bijdragen aan deze versnelling?
Bron: bouwendnederland

Op wantrouwen kun je niet bouwen

De ruim dertig overheidsorganisaties aangesloten bij de inkoopsamenwerking Bizob die jaarlijks voor een miljard euro aanbesteden en de duizend leden van Bouwend Nederland hebben elkaar gevonden in een unieke intentieverklaring.
Bron: bouwendnederland